Filotea

Lamantea olio

Hoe Lamantea olie  begon 


De oorsprong In 1950 kocht de familie Lamantea de eerste hectare met olijfbomen beplante grond op het platteland van Bisceglie, in de streek van San Felice. Sindsdien heeft het de oude traditie van het malen van olijven gecultiveerd, de gewaardeerde vrucht van de eeuwenoude olijfgaarden die ze bezitten. In de loop der jaren zijn er verschillende soorten olijfbomen op hun land geplant. Tegenwoordig heeft de Lamantea-boerderij drie verschillende soorten olijfgaarden, Coratina, Ogliarola en Nocellara, waaruit een hoogwaardige extra vierge olijfolie wordt verkregen. Naast de olijven die op de eigen boerderijen worden geoogst, verhoogt het bedrijf elk jaar zijn productie door zelfs die van zijn buurt te kopen en te malen.

Het land van Lamantea


Puglia, de thuisbasis van oude architectonische schoonheden, die ooit het hart van de lokale bevolking waren, heeft ons altijd de beste olijven gegeven, de gewaardeerde vrucht van een rijk en vruchtbaar land. Om deze reden is extra vergine olijfolie een van de meest gewilde en gewaardeerde typische producten over de hele wereld. De ervaring en wijsheid van generaties molenaars gecombineerd met de superieure kwaliteit van de olijven van onze regio, garanderen een olieproduct van absolute topkwaliteit. Het bedrijf Lamantea, gelegen op 30 km van Bari, haalt zijn olie uit het persen van geselecteerde olijven, met de hand geoogst op het platteland van Bisceglie, in Puglia, de eerste regio ter wereld voor de productie van extra vierge olijfolie van de Coratina-variëteit.

Lamantea vandaag 


In 2003 werd dankzij de ondernemersideeën van de kinderen het merk LAMANTEA geboren, synoniem voor een oliecultuur die al generaties lang wordt doorgegeven. Met het nieuwe merk wordt ook de bottellijn geboren, die de productieketen completeert: oogsten, malen, verpakken en distribueren. Het bedrijf Lamantea kan dankzij zijn expertise en de kwaliteit van zijn product nu rekenen op een groot klantenpakket, verspreid over het land en in het buitenland, en kan zijn toekomst met uitstekende groeivooruitzichten tegemoetzien.

 

De verpakking 


De fijnste kwaliteit olijfolie uit Puglia beschikbaar in verschillende verpakkingen. Aangepast aan ieders smaak en beurs

Van handbeschilderde terracotta in 100, 250 en 500 ml

Met de terracotta 3 liter in een houten kist als topproduct

Blikjes met alle variëteiten en smaken olijfolie van 100 ml tot 5 liter. Flessen fijne olijfolie in 250 en 500 ml

Met de versierde vintage serie en handbeschilderde glazen flessen

Ontdek de essentie van Italië met Olio Lamantea's Extra Vergine Olijfolie

Olijfolie is niet alleen een ingrediënt om mee te koken, het is een ervaring, een duik in het culturele en culinaire hart van Italië. Als het om Italiaanse olijfolie gaat, is Olio Lamantea de naam die een harmonieuze bel van kwaliteit en authenticiteit doet rinkelen. Olio Lamantea's extra olijfolie van eerste persing is afkomstig uit de prachtige zuidelijke regio Apulië en staat synoniem voor ongeëvenaarde kwaliteit en ongelooflijke smaak.

De beste olijfolie uit het hart van Italië

Er bestaat geen twijfel over de superioriteit van Olio Lamantea's extra vierge olijfolie en het bewijs ligt in de oorsprong. Puglia, een zuidelijke regio in Italië, is geprezen voor het produceren van de beste olijfolie in het land. Dankzij de vruchtbare grond, het gunstige klimaat en een eeuwenoude traditie van olijfolieproductie heeft Olio Lamantea een goudmijn van kwaliteit en smaak aangeboord.

Design ontmoet kwaliteit

Maar wat Olio Lamantea echt onderscheidt, is de aandacht voor esthetiek. Het bedrijf biedt prachtig vormgegeven designflessen en -blikken die echte blikvangers zijn. Dit zijn niet zomaar verpakkingen; het zijn kunstwerken die het luxueuze vloeibare goud in zich herbergen. Het is een lust voor het oog voordat de olie je gehemelte raakt, waardoor de producten van Olio Lamantea de perfecte cadeaus zijn voor je geliefden of een elegante toevoeging aan je eettafel.

Kroonjuweel: Gran Cru 20 Filari

Olio Lmantea is enorm trots op hun Gran Cru extra vierge olijfolie, met de toepasselijke naam 20 Filari (20 rijen). Dit is niet zomaar een olijfolie; het is een olijfolie van superieure kwaliteit die veel lof heeft geoogst. De 20 Filari is genomineerd door Leone D'Oro voor de 'Beste Olijfolie ter Wereld voor 2021', wat zijn positie in de bovenste regionen van olijfolie versterkt.

Conclusie

In een wereld waar authenticiteit vaak op de achtergrond raakt, staat de extra vierge olijfolie van Olio Lamantea als een bewijs van Italiaanse traditie en vakmanschap. Van de vruchtbare gronden van Puglia tot in jouw keuken, elke druppel olijfolie van Olio Lamantea is een reis door de ziel van Italië. Of het nu gaat om de kunstzinnige verpakking of de wereldberoemde 20 Filari, Olio Lamantea biedt een olijfolie-ervaring die even verrijkend als heerlijk is.

Dus de volgende keer dat je op zoek bent naar de perfecte olijfolie, kijk dan niet verder dan Olio Lamantea. Want soms komen de beste dingen in het leven in de mooiste verpakkingen.

.

.