Lamantea

Lamantea olio

Hoe het begon 


De oorsprong In 1950 kocht de familie Lamantea de eerste hectare met olijfbomen beplante grond op het platteland van Bisceglie, in de streek van San Felice. Sindsdien heeft het de oude traditie van het malen van olijven gecultiveerd, de gewaardeerde vrucht van de eeuwenoude olijfgaarden die ze bezitten. In de loop der jaren zijn er verschillende soorten olijfbomen op hun land geplant. Tegenwoordig heeft de Lamantea-boerderij drie verschillende soorten olijfgaarden, Coratina, Ogliarola en Nocellara, waaruit een hoogwaardige extra vierge olijfolie wordt verkregen. Naast de olijven die op de eigen boerderijen worden geoogst, verhoogt het bedrijf elk jaar zijn productie door zelfs die van zijn buurt te kopen en te malen.

Het land 


Puglia, de thuisbasis van oude architectonische schoonheden, die ooit het hart van de lokale bevolking waren, heeft ons altijd de beste olijven gegeven, de gewaardeerde vrucht van een rijk en vruchtbaar land. Om deze reden is extra vergine olijfolie een van de meest gewilde en gewaardeerde typische producten over de hele wereld. De ervaring en wijsheid van generaties molenaars gecombineerd met de superieure kwaliteit van de olijven van onze regio, garanderen een olieproduct van absolute topkwaliteit. Het bedrijf Lamantea, gelegen op 30 km van Bari, haalt zijn olie uit het persen van geselecteerde olijven, met de hand geoogst op het platteland van Bisceglie, in Puglia, de eerste regio ter wereld voor de productie van extra vierge olijfolie van de Coratina-variëteit.

Vandaag 


In 2003 werd dankzij de ondernemersideeën van de kinderen het merk LAMANTEA geboren, synoniem voor een oliecultuur die al generaties lang wordt doorgegeven. Met het nieuwe merk wordt ook de bottellijn geboren, die de productieketen completeert: oogsten, malen, verpakken en distribueren. Het bedrijf Lamantea kan dankzij zijn expertise en de kwaliteit van zijn product nu rekenen op een groot klantenpakket, verspreid over het land en in het buitenland, en kan zijn toekomst met uitstekende groeivooruitzichten tegemoetzien.

 

De verpakking 


De fijnste kwaliteit olijfolie uit Puglia beschikbaar in verschillende verpakkingen.

Aangepast aan ieders smaak en beurs

Van handbeschilderde terracotta in 100, 250 en 500 ml

Met de terracotta 3 liter in een houten kist als topproduct

Blikjes met alle variëteiten en smaken olijfolie van 100 ml tot 5 liter

Flessen fijne olijfolie in 250 en 500 ml

Met de versierde vintage serie en handbeschilderde glazen flessen

Geschenkpakketten met olijfolie en typische Apulische producten

.

.