Leonardi Balsamico azijn

LAmantea olijfolie

Hoe het begon 


Balsamicoazijn geproduceerd door de familie Leonardi, een gerenommeerde producent in Modena, Italië. De familie Leonardi maakt al generaties lang balsamico-azijn, met een geschiedenis die teruggaat tot de 19e eeuw. Hun balsamico-azijnen worden zeer gewaardeerd om hun kwaliteit en traditionele productiemethoden.

Hier zijn enkele belangrijke aspecten van Leonardi Balsamico Azijn:

1. **Traditionele Productie**: Leonardi volgt de traditionele productiemethoden van balsamico azijn in Modena. Dit omvat een langzaam fermentatieproces en rijping van de azijn in een reeks houten vaten, vaak gedurende vele jaren. De houten vaten zijn meestal gemaakt van verschillende houtsoorten zoals eiken, kastanje, kersen, jeneverbes en essen, die elk hun eigen unieke smaak aan de azijn geven.

2. **Rijpingsproces**: Een van de meest kritische aspecten van Leonardi balsamico azijn is het rijpingsproces. Ze bieden azijn aan die verschillende leeftijden heeft, variërend van een paar jaar tot meer dan 100 jaar. Hoe langer de azijn rijpt, hoe complexer, dikker en zoeter hij wordt.

3. **Aceto Balsamico Tradizionale di Modena**: Leonardi produceert Aceto Balsamico Tradizionale di Modena DOP, een product met beschermde oorsprongsbenaming. Dit betekent dat het voldoet aan strenge productienormen en gemaakt wordt van druivenmost (gekookt druivensap) van druiven uit de regio Modena.

4. **Smaakprofiel**: Leonardi balsamico azijnen staan bekend om hun rijke, complexe smaken. Ze hebben meestal een balans van zoete en zure smaken, met tonen van hout van de vaten waarin ze zijn gerijpt. Het smaakprofiel kan ook toetsen van fruit, bessen of kruiden bevatten, afhankelijk van de leeftijd en de gebruikte vaten.

5. **Culinair gebruik**: Deze azijnen zijn veelzijdig in de keuken. De jongere azijnen zijn uitstekend voor saladedressings, marinades of als blusvloeistof. De oudere, meer stroperige azijnen worden vaak gebruikt als afwerking van gerechten, gedruppeld over vlees, kazen, fruit en zelfs desserts zoals ijs of aardbeien.

6. **Herkenning en Awards**: Leonardi Balsamico wordt wereldwijd erkend voor zijn kwaliteit en heeft al heel wat prijzen in de wacht gesleept. Het is gewild bij chef-koks en fijnproevers wereldwijd.

7. **Duurzaamheid en traditie**: De Leonardi familie staat ook bekend om hun inzet voor duurzaamheid en het behoud van de traditionele methoden van azijnproductie, waardoor hun producten niet alleen van hoge kwaliteit zijn, maar ook op een milieubewuste manier worden geproduceerd.

Samengevat vertegenwoordigt Leonardi Balsamico het summum van culinair vakmanschap, de belichaming van eeuwenlange traditie, expertise en een diepe passie voor het creëren van een van de meest gekoesterde gastronomische schatten van Italië.

Het land 


Puglia, de thuisbasis van oude architectonische schoonheden, die ooit het hart van de lokale bevolking waren, heeft ons altijd de beste olijven gegeven, de gewaardeerde vrucht van een rijk en vruchtbaar land. Om deze reden is extra vergine olijfolie een van de meest gewilde en gewaardeerde typische producten over de hele wereld. De ervaring en wijsheid van generaties molenaars gecombineerd met de superieure kwaliteit van de olijven van onze regio, garanderen een olieproduct van absolute topkwaliteit. Het bedrijf Lamantea, gelegen op 30 km van Bari, haalt zijn olie uit het persen van geselecteerde olijven, met de hand geoogst op het platteland van Bisceglie, in Puglia, de eerste regio ter wereld voor de productie van extra vierge olijfolie van de Coratina-variëteit.

Vandaag 


In 2003 werd dankzij de ondernemersideeën van de kinderen het merk LAMANTEA geboren, synoniem voor een oliecultuur die al generaties lang wordt doorgegeven. Met het nieuwe merk wordt ook de bottellijn geboren, die de productieketen completeert: oogsten, malen, verpakken en distribueren. Het bedrijf Lamantea kan dankzij zijn expertise en de kwaliteit van zijn product nu rekenen op een groot klantenpakket, verspreid over het land en in het buitenland, en kan zijn toekomst met uitstekende groeivooruitzichten tegemoetzien.

 

De verpakking 


De fijnste kwaliteit olijfolie uit Puglia beschikbaar in verschillende verpakkingen.

Aangepast aan ieders smaak en beurs

Van handbeschilderde terracotta in 100, 250 en 500 ml

Met de terracotta 3 liter in een houten kist als topproduct

Blikjes met alle variëteiten en smaken olijfolie van 100 ml tot 5 liter

Flessen fijne olijfolie in 250 en 500 ml

Met de versierde vintage serie en handbeschilderde glazen flessen

Geschenkpakketten met olijfolie en typische Apulische producten

.

.