Dammann thee

 Een liefdesverhaal met thee 

Thee is niet zomaar een drank; voor sommigen is het een levenslange passie en een toewijding aan een ambacht. Geen enkel ander merk vat deze toewijding beter samen dan Dammann Frères, een bedrijf dat synoniem is geworden voor kwaliteitsthee en infusieproducten in Frankrijk en daarbuiten. De wortels van het bedrijf gaan terug tot 1692, maar pas in 1950, onder leiding van de familie Jumeau-Lafond, wijdde het bedrijf zich met hart en ziel aan de kunst en wetenschap van het thee mengen.

Dammann Frères is niet zomaar een merk, het is een referentiepunt voor theeliefhebbers. Of je nu op zoek bent naar losse thee, thee in blik, Cristal®-zakjes of zelfs cadeaus op basis van thee, Dammann Frères heeft het allemaal. Hun producten vertellen een prachtig verhaal over thee in Frankrijk, waardoor ze het go-to merk zijn voor elke theeliefhebber.

Daammann oorkonde

Hoe Dammann thee begon 


De firma heeft een lange geschiedenis die start in 1692 als Louis XIV  aan Sieur Damame het privilege voor de exclusieve verkoop van thee in Frankrijk toekent.

200 jaar later gaat Dammann, door de aankoop van de firma Derode, de oceaan over en starten ze een 'comptoir' in Batavia. De internationale faam bloeit verder in 1925 als Pierre & Robert Dammann een 2e 'comptoir' openen in Tamave.

Onder invloed van Vera Dammann zet de firma de stap naar de 'city that never sleeps' New York.

Jean Jumeau-Lafond


Onder gezamenlijke leiding van Robert Dammann en Jean Jumeau-Lafond zal de firma zich uitsluitend toeleggen op thee. Bij de 'Douchka', de eerste eigen creatie van Jean Jumeau-Lafond, versmelten de liefde voor thee en de liefde voor zijn echtgenote van Russische afkomst, tot een ster product dat liefhebbers tot vandaag blijft boeien. Door de thee-experimenten thuis zullen ook de kinderen, Jacques en Didier Jumeau-Lafond de liefde voor thee erven. De beide broers ontwikkelen het gepatenteerde sachet Cristal©, een echte revolutie in de thee wereld, waardoor liefhebbers voortaan van de kwaliteit van losse thee in een zakje kunnen genieten.

Dammann Frères ceo  Erika Le Noan

from Paris to the World


In 2011 Verlaat de firma het 'Maison Blanche' om in Dreux een nieuwe performante productie-eenheid op te zetten, vanaf nu gaan alle aangekochte loten eerst naar het laboratorium, zodat er enkel 100% gezonde producten naar de klant gaan. Samen met de verhuis naar Dreux komt er een nieuwe organisatie die de firma klaarmaakt voor een veelbelovende toekomst en al in 2011 gaat de eerste Dammann Frères theewinkel met theesalon open in

Azië, de primeur is voor Osaka in Japan.

In 2012 is Dammann al aanwezig in 62 landen 

DAMMANN Frères 1692

.

.