Theepotten

Theepotten

Voor thee kenners kozen we theepotten van hoge kwaliteit in glas, keramiek of gietijzer.

Elk type theepot heeft zijn eigen unieke aantrekkingskracht en functionele voordelen, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende soorten theedrinkers. Door een selectie theepotten van hoge kwaliteit aan te bieden, trachten we de ideale theebeleving voor jou te creëren 

 Gouden regels voor theepotten 

  • Spoel de theepot na gebruik met warm water
  • Droog de pot van binnen en buiten af terwijl hij nog warm is ds 
  • Gebruik nooit zeep, bleek of schuursponsjes
  • Zet de pot op een droge doek tot hij geheel afgekoeld is.
  • Bewaar de pot op een droge plaats 

Glazen theepotten

- Glazen theepotten zijn visueel aantrekkelijk, waardoor theedrinkers kunnen genieten van de kleur van de thee tijdens het zetten. Dit is vooral prettig bij bloeiende theeën of theeën die tijdens het trekken van kleur veranderen.
- Hoewel glas in vergelijking met keramiek of gietijzer niet de beste manier is om warmte vast te houden, is het wel geschikt voor theeën die bij lagere temperaturen gezet moeten worden, zoals groene of witte thee.
- Glas absorbeert geen smaken, waardoor het ideaal is voor mensen die van verschillende theesoorten houden en kruisbesmetting van smaken willen vermijden.

Gietijzeren theepotten

- Gietijzer houdt warmte uitstekend vast, waardoor thee langere tijd heet blijft. Hierdoor zijn ze ideaal voor lange, ontspannen theesessies.
- Deze theepotten zijn ongelooflijk duurzaam en kunnen generaties lang meegaan als ze goed onderhouden worden.
- Ze worden vaak geassocieerd met de Japanse theecultuur en kunnen een traditionele esthetiek toevoegen aan de theedrinkervaring.

Keramische theepotten

- Keramische theepotten houden warmte uitstekend vast, wat gunstig is voor theeën die langer moeten trekken, zoals zwarte thee en bepaalde kruidentheesoorten.
- Ze zijn geschikt voor een breed scala aan theesoorten en zijn vaak geglazuurd, wat de absorptie van theesmaken en -geuren voorkomt.
- Keramische theepotten kunnen worden geleverd in een verscheidenheid aan ontwerpen, kleuren en glazuren, waardoor ze niet alleen functioneel maar ook decoratief zijn.

Theepotten