..
Tatin met rode pepers en zwarte olijven
aa
Ingrediënten
1 rol bladerdeeg
2 of 3 grote rode paprika's
1 pot Rue Traversette zwarte
olijfcrème
Provençaalse kruiden, marjolein, tijm...
Bereiding
- Verwarm je oven voor op 200°C.
- Was de paprika's en zet ze voor ongeveer 20 minuten in de oven.
- Laat ze afkoelen en pel ze dan.
- Leg een vel bakpapier op de bodem van je taartvorm.
- Vet het bakpapier in en bestrooi met de kruiden naar keuze.
- Snijd de paprika's in repen en leg ze, overlappend op de bodem van je vorm,
- Zorg dat de bodem van de vorm volledig bedekt is.
- Smeer vervolgens de zwarte-olijvencrème op de paprika's, dek af met het deeg en duw randen tegen de vorm.
- Prik het deeg in met een vork en bak 25-30 minuten.
- Haal uit de oven, laat 5 minuten afkoelen en draai de taart om op je serveerschaal.
- Serveer als bijgerecht bij gegrild vlees of een groene salade.
xx
beeld
Rue traversette
recept
Rue traversette