Gratis levering > 70 euro

..

Tagliatelle al Ragu’ ricco di Polpo

aa

Ingredienten

250 gr. Filotea tagliatelle

2 middelgrote octopussen  voorgekookt (ongeveer 430 gr.) 4 verse rijpe tomaten

I contadini zoute kappertjes

2 eetlepels Taggiasca-olijven 100 ml. van droge witte wijn

1 teentje  knoflook

½ chili

zout

Muraglia extra vergine olijfolie

 

 

 

 

Filotea Tagliatelle Al Ragu Ricco Di Polpo
PDF – 140,7 KB 617 downloads

Bereiding

Pel de tomaten en verdeel ze in 4 stukken , verwijder de zaadjes en

snijd het vruchtvlees in macedoine

Snijd de gekookte octopus in kleine stukjes en zorg ervoor dat de

langere tentakels intact blijven (ongeveer 4-5 cm.)

Verhit het teentje knoflook licht geplet met de verkruimelde chili in een pan.

Voeg zodra de olie heet is de ontzoute kappertjes toe en na 2

minuten de tomaten-macedoine .

Roer en bak dan snel tot de saus begint te stollen.

Voeg nu de octopus toe, kook een paar minuten op hoog vuur,

voeg de witte wijn en de olijven toe en zet op laag vuur

Laat nog 5 minuten sudderen  tot de saus is ingedikt.

Breng aan het einde van het koken op smaak met zout

Kook de tagliatelle in ruim water met zout

giet de pasta af en meng hem samen met gehakte peterselie onder

de saus

Serveer direct 

 

xx

beeld 

Filotea

recept

Filotea