..
Tagliatelle al Ragu’ ricco di Polpo
aa
Ingredienten
250 gr. Filotea tagliatelle
2 middelgrote octopussen voorgekookt (ongeveer 430 gr.) 4 verse rijpe tomaten
I contadini zoute kappertjes
2 eetlepels Taggiasca-olijven 100 ml. van droge witte wijn
1 teentje knoflook
½ chili
zout
Muraglia extra vergine olijfolie
Bereiding
Pel de tomaten en verdeel ze in 4 stukken , verwijder de zaadjes en
snijd het vruchtvlees in macedoine
Snijd de gekookte octopus in kleine stukjes en zorg ervoor dat de
langere tentakels intact blijven (ongeveer 4-5 cm.)
Verhit het teentje knoflook licht geplet met de verkruimelde chili in een pan.
Voeg zodra de olie heet is de ontzoute kappertjes toe en na 2
minuten de tomaten-macedoine .
Roer en bak dan snel tot de saus begint te stollen.
Voeg nu de octopus toe, kook een paar minuten op hoog vuur,
voeg de witte wijn en de olijven toe en zet op laag vuur
Laat nog 5 minuten sudderen tot de saus is ingedikt.
Breng aan het einde van het koken op smaak met zout
Kook de tagliatelle in ruim water met zout
giet de pasta af en meng hem samen met gehakte peterselie onder
de saus
Serveer direct
xx
beeld
Filotea
recept
Filotea