Gratis levering > 70 euro

..

Strozzapretti con cavolo, sopressata e barilotto

aa

Ingredienten

250g Filotea  Strozzapretti

50 g sopresatta

100 g chinese witte kool

3 eetlepels paneermeel 

1 tomaat 

kurkuma

1 ui

Bieslook 

Muraglia Extra vierge olijfolie 

Zout

Water

Barilotto

 

 

Filotea Strozzapretti Con Cavolo Sopressata E Barilotto
PDF – 168,0 KB 558 downloads

Bereiding

Van oorsprong is strozzapretti een eenvoudige boerenpasta ,we

maken dan ook een eenvoudig huislijk recept

Verwijder de buitenste bladeren van de kool en snijd hem met

behulp van een mandoline in reepjes en was hem daarna goed

onder stromend water.

doe de kool in een pot , voeg de gesnipperde ui , de in blokjes

gesneden tomaat , een scheutje olijfolie olie, een half glas water en

zout naar smaak toe.

Laat zacht koken tot de kool gaar maar krokant is 

Kook de strozzapretti in ruim water met zout 

Bak ondertussen het paneermeel goudbruin in een pan

Giet af en meng de pasta met de kool, de in blokjes gesneden

soppressata, een mespunt kurkuma , 4 versneden stengeltjes

bieslook en 3/4 van het paneermeel 

Voeg een beetje kookwater van de pasta toe en meng 

Leg de pasta op een bord en bestrooi de rest van het paneermeel

Werk af met de barilotto ( of eventueel ricotta )  

 

xx

beeld 

Giallo zafferano

recept

Giallo zafferano