..

Spaghetti alla chitarra mare e monti

aa

Ingredienten

250 gr. filotea 

Spaghetti alla chitarra

12 verse garnalen (middelgroot)

95 g  lente-erwten

2 teentjes knoflook

70gr gesnipperde  ui

180 ml groentebouillon

1 laurierblad 1 takje tijm

0,11 gram saffraandraadjes

100 g eekhoorntjesbrood

1 dunne plak parma ham

extra vierge olijfolie 

 

 

 

Filotea Spaghetti Chitarra Mare E Monti
PDF – 117,9 KB 631 downloads

Bereiding

Stoof de ui in een pan met olijfolie ,tot ze glazig worden 

voeg de bouillon en de safraandraadjes toe en breng aan de kook Neem van het vuur en mix

Kook de erwten en voeg ze dan toe aan de safraan /uien-creme

Breng op smaak met peper en zout

snij de helft van de gekuiste garnalen in stukjes 

bak de garnalen in olijfolie met look en laurier

bak het eekhoorntjesbrood in een pan met thijm en look

kook de spaghetti chitarra in ruim water met zout

Bak de parma ham krokant in een pan

Giet de spaghetti af en meng voorzichtig met de uien creme , de  gesneden garnalen en het eekhoorentjesbrood 

Maak een torentje op een bord 

Garneer met een hele garnaal en verkruimelde pârmaham

 

xx

beeld 

Filotea

recept

Filotea