..
Spaghetti alla chitarra mare e monti
aa
Ingredienten
250 gr. filotea
Spaghetti alla chitarra
12 verse garnalen (middelgroot)
95 g lente-erwten
2 teentjes knoflook
70gr gesnipperde ui
180 ml groentebouillon
1 laurierblad 1 takje tijm
0,11 gram saffraandraadjes
100 g eekhoorntjesbrood
1 dunne plak parma ham
extra vierge olijfolie
Bereiding
Stoof de ui in een pan met olijfolie ,tot ze glazig worden
voeg de bouillon en de safraandraadjes toe en breng aan de kook Neem van het vuur en mix
Kook de erwten en voeg ze dan toe aan de safraan /uien-creme
Breng op smaak met peper en zout
snij de helft van de gekuiste garnalen in stukjes
bak de garnalen in olijfolie met look en laurier
bak het eekhoorntjesbrood in een pan met thijm en look
kook de spaghetti chitarra in ruim water met zout
Bak de parma ham krokant in een pan
Giet de spaghetti af en meng voorzichtig met de uien creme , de gesneden garnalen en het eekhoorentjesbrood
Maak een torentje op een bord
Garneer met een hele garnaal en verkruimelde pârmaham
xx
beeld
Filotea
recept
Filotea