Gratis levering > 70 euro

..

Pompoen veloute met truffel

aa

Ingredienten

  • 800g pompoen
  • 1l melk
  • 1 grote ajuin
  • 1 blokje kip bouillon
  • 1 soeplepel o.o met zwarte truffel artigiani del tartufo
  • 1 dl dikke room
  • een paar schijfjes zwarte truffel artigiani del tartufo
  • een paar walnoten 
  • 4 gepofte kastanjes 
  • 4 peper-mix
  • zout

 

 

Pompoen Veloute Met Truffel
PDF – 118,9 KB 692 downloads

Bereiding

Schil de pompoen, halveer hem, verwijder de zaadjes en snij de pompoen in blokjes 

Fruit de gesneden ajuin met wat boter in een steelpannetje, voeg de pompoen en het zout toe en kook al roerend een paar minuten

Voeg de melk, het bouillonblokje en 1 liter heet water toe

Kook op middelhoog vuur 30 minuten, tot de groenten gaar zijn
en de vloeistof gewenste consistentie heeft

Giet over in een blender en voeg de olifolie een een paar truffelschijfjes toe .

Breng op smaak met 4 pepers en zout.

Verdeel over de borden en voeg voorzichtig een lepel dikke room toe
Bestrooi met gehakte walnoot en kastanje

Werk af met truffelreepjes.

xx

beeld 

Sentiers des bergers