..
Pollo con chorizo y jalapeño
aa
Ingredienten
Sierra de cazorla extra vierge olijfolie D.O.
300 gr chorizoworst,
800 gr kippenbouten
5 jalapeño pepers
1 koffie lepel chilipoeder
1 koffie lepel gemalen komijn
2 uien
3 teentjes knoflook,
1 rode paprika,
1 blik zwarte bonen, uitgelekt
1 blik witte bonen
1 blik tomaten blokjes
kippenbouillon
1 blik tomatenpuree
zout naar smaak
guindillas
Bereiding
Verhit olijfolie in een gietijzer pot en bak de chorizo ongeveer 2 min
Verwijder de chorizo met een schuimspaan uit de pot
Laat de stukken kip kleuern in de hete olie , ongeveer 10 min
Verwijder de kip uit de pot
stoof de uien , paprika en jalapeno in de pot met de chili en komijn
Voeg de kip , chorizo , look toe aan de stoverij en laat 10 minuten
sudderen
Voeg de witte en zwarte bonen en de tomaten puree toe
Begiet met kippen bouillon tot alles onder staat
Voeg de tomaten blokjes toe en breng op smaak
Laat op een laag vuur sudderen gedurende 20 minuten
Versier met in ringetjes gesneden , fris zure , guindillas
xx
beeld
Lemony thyme
recept
Lambert