..

Millefeuille met creme van marrons 

aa


250 gr kastanje creme

1 marron glacee gebroken 
25 gr room 25%

3.75 gr gélatine poeder

19 gr water
100 gr opgeklopte room 35%

20 x 30 cm Bladerdeeg 

poedersuiker 

 

 

Millefeuille Creme De Marrons
PDF – 234,0 KB 519 downloads

Bereiding

Bak uw bladerdeeg volgens de voorschriften van de fabrikant 

5 minuten voor het einde van de baktijd bestrooien met poedersuiker 

laat de poedersuiker carameliseren ( let op dat de suiker niet kan verbranden 

laat afkoelen en verdeel in 3 stukken 

leg de gelatine blaadjes in koud water en zet opzij

( 12 blaadjes wegen 18 gr )

Klop de 100 gr  room langzaam op tot u er  puntjes in kan trekken

Breng de 100 g room aan de kook en voeg de gelatine toe.

Giet de room met gelatine op de kastanje creme

Voeg voorzichtig de 400 g slagroom toe en giet het geheel in een vorm van 20x20

Vries dit preparaat in en snijd het vervolgens in twee  gelijke delen die op uw gesneden delen bladerdeeg passen .

Monteer vervolgens een laag bladerdeeg ,

                                     een laag preparaat 

                                     een laag bladerdeeg

                                     een laag preparaat 

                                     een laag bladerdeeg

Laat een paar minuten ontdooien en snij in gelijke delen 

bestrooi met extra bloemsuiker en bestrijk licht met een keukenbrander 

Versier met gebroken marrons glacees

 

xx

beeld 

Corsiglia

recept

Corsiglia