..

Mejadra

aa

Benodigdheden

1/3 groene of bruine linzen

2/3 basmati rijst

3 middel grote uien

3 lepels bloem

zonnebloem olie

2 theelepels komijn zaad

1 1/2 theelepel koriander zaad

2 lepels olijfolie

Griekse yochurt

Kurkuma

Paprika

Peper

Zout

100 ml water

Bereiding

Kook de linzen zo dat ze nog stevig zijn, giet ze af en zet ze opzij. Kook de rijst halfgaar en giet af.

Schil de uien en snij ze in dunne ringen,leg de ringen op een platte schotel en bestrooi ze met bloem en een theelepel zout, meng alles goed door elkaar..

Verdeel de uien ringen in 3 of 4 porties en bak ze in hete zonnebloemolie (de  olie is heet genoeg wanneer een test stukje mooi sist) draai het vuur half zodat de ringen mooi bruin worden zonder te verbranden 

Laat de uien uitlekken op keukenpapier, en bestrooi ze met zout.

Maak de pan schoon en toast de koriander- en komijnzaadjes gedurende 2 minuten op half hoog vuur

Voeg nu de olijfolieolie ,rijst,kurkuma,paprika,peper en zout toe, roer er voorzichtig de gekookte linzen onder en voeg het water toe. Laat 15 minuten stoven op laag vuur.Draai het vuur uit, verwijder het deksel en laat 10 minuten nagaren onder een handdoek.

Breng op smaak met peper en zout en 1/3 van de uien ringen

Stapel een berg op een schotel en garneer met de resterende uien ringen

Voor een extra troost toets kan u allspice,suiker en kaneel aan de kruiden toevoegen

Serveer dan lauw met griekse yogurt

Weetjes

Majadra komt in een of andere versie voor in elke keuken in het Midden-Oosten en ronde de Middellandse zee.

Al in de 13e eeuw vermelden Arabische geschriften dit linzengerecht.

De verhouding rijst/linzen kan variëren van 2/3 rijst voor een bijgerecht tot 50/50 voor een maaltijd.

Voor een troostgerecht of voedzaam 4 uurtje kan u allspicesuiker en kaneel bij de kruiden voegen 

Pairing

Lekker met ongezoete groene muntthee 

Serveer de mejadra met een frisse salade naast een flink stuk gebakken kabeljauw. 

Links

Rating: 0 sterren
0 stemmen