..
Mafaldine al ragù
aa
Ingredienten
300 gr Zaccagni mafaldine
100 gr tomatenpuree
2 uien
2 selderstengels
1 teenje look
Muraglia extra vergine olijfolie
Parmigiano Reggiano
witte wijn
1 laurierblad
zout,
peper
1 kg kalfsschenkel
- 2 kruidnagels
- 1 ui, doormidden gesneden
- 2 lookteentjes
- 2 wortels,
- 3 selderstengels preien, schoongemaakt, in vieren
- 1 laurierblad
- 5 peperkorrels
- zout
- tijm,
- peterselie staarten
Bereiding
Kleur de schenkel in een pot met olijfolie
steek de kruidnagel in de uien en voeg deze toe aan de pot samen
met de in grove stukken gesneden wortel en selder
Zet onder water en voeg look, laurier, tijm, peperbollen een
theelepel zout toe
Laat minstens 2 uur koken tot het vlees loskomt
Haal het vlees uit de bouillon en verwijder been en vliezen
Snij het vlees in dobbelstenen en stoof aan in een pot met olijfolie
Laat de gesnipperde uien en fijn gesneden selder meestoven
Blus met de witte wijn
voeg nu geperste look en tomaten puree en laurierblad toe .
Zet onder met gezeefde bouillon
Laat minstens 30 minuten sudderen tot het vlees dradig is
Kook de Mafaldine in ruim water met zout
Giet af en meng 4 lepels ragu met de pasta
Dresseer op een bord en werk af met extra ragu
Bestrooi met parmagiano
xx
beeld
@alinakot
recept
Lambert