Gratis levering > 70 euro

..

Mafaldine al ragù

aa

Ingredienten

300 gr Zaccagni mafaldine 

100 gr tomatenpuree 

 2 uien

2 selderstengels

1 teenje look

Muraglia extra vergine olijfolie 

Parmigiano Reggiano 

witte wijn 

1 laurierblad 

zout,

peper

 

1 kg kalfsschenkel 

  • 2 kruidnagels
  • 1 ui, doormidden gesneden
  • 2 lookteentjes
  • 2 wortels,
  • 3 selderstengels preien, schoongemaakt, in vieren
  • 1 laurierblad
  • 5 peperkorrels
  •  zout
  • tijm,
  • peterselie staarten  

 

 

Zaccagni Mafaldine Al Ragu
PDF – 139,1 KB 590 downloads

Bereiding

Kleur de schenkel in een pot met olijfolie

steek de kruidnagel in de uien en voeg deze toe aan de pot samen

met de in grove stukken gesneden wortel en selder 

Zet onder water en voeg look, laurier, tijm, peperbollen een

theelepel zout toe 

Laat minstens 2 uur koken tot het vlees loskomt 

Haal het vlees uit de bouillon en verwijder been en vliezen 

Snij het vlees in dobbelstenen en stoof aan in een pot met olijfolie 

Laat de gesnipperde uien en fijn gesneden selder meestoven

Blus met de witte wijn 

voeg nu  geperste look en tomaten puree en laurierblad toe .

Zet onder met gezeefde bouillon 

Laat minstens 30 minuten sudderen tot het vlees dradig is 

Kook de Mafaldine in ruim water met zout 

Giet af en meng 4 lepels ragu met de pasta 

Dresseer op een bord en werk af met extra ragu 

Bestrooi met parmagiano 

 

    xx

    beeld 

    @alinakot

    recept

    Lambert