Gratis levering > 70 euro

..

Feestelijke linzensalade met confit de canard 

aa

Ingredienten

  • 150 gram linzen de Puy
  • 50 gram pitloze druiven
  • 1 selderstengel
  • 1/2 rode ui
  • 1 gekookt bietje
  • 1 appel granny
  • 2 gekonfijte eendebouten Castaing
  •  1 eetlepel grove mosterd
  •  1 theelepel honing
  •  3 eetlepels rijstazijn
  •  6 eetlepels olijfolie
  •  zout en peper

 

 

Bereiding

  • Kook de linzen beetgaar.
  • Haal de eendenbouten uit de pot ( laat de pot opwarmen in een pan met heet water )
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Leg de bouten op een grill en laat ze warmen gedurende 20 minuten 
  • Verwijder het vel en botten van de bouten
  • Trek het eenden vlees in gulle stukken en leg in een schaal 
  • Snipper de ui.
  • Snijd de bleekselderij, biet en appel in kleine blokjes.
  • Halveer de druiven.
  • Voeg alles bij het eenden vlees in de schaal en meng 
  • Meng de mosterd, honing, olie en azijn goed door elkaar totdat je een mooie vinaigrette hebt. Breng op smaak met zout en peper.
  • Giet ongeveer de helft van de vinaigrette in de kom en meng alles zachtjes 
  • Verdeel de salade op borden en druppel de resterende vinaigrette om de salade heen 

xx

beeld 

recept

bewerkt van Saveurs magazine