..
Feestelijke linzensalade met confit de canard
aa
Ingredienten
- 150 gram linzen de Puy
- 50 gram pitloze druiven
- 1 selderstengel
- 1/2 rode ui
- 1 gekookt bietje
- 1 appel granny
- 2 gekonfijte eendebouten Castaing
- 1 eetlepel grove mosterd
- 1 theelepel honing
- 3 eetlepels rijstazijn
- 6 eetlepels olijfolie
- zout en peper
Bereiding
- Kook de linzen beetgaar.
- Haal de eendenbouten uit de pot ( laat de pot opwarmen in een pan met heet water )
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Leg de bouten op een grill en laat ze warmen gedurende 20 minuten
- Verwijder het vel en botten van de bouten
- Trek het eenden vlees in gulle stukken en leg in een schaal
- Snipper de ui.
- Snijd de bleekselderij, biet en appel in kleine blokjes.
- Halveer de druiven.
- Voeg alles bij het eenden vlees in de schaal en meng
- Meng de mosterd, honing, olie en azijn goed door elkaar totdat je een mooie vinaigrette hebt. Breng op smaak met zout en peper.
- Giet ongeveer de helft van de vinaigrette in de kom en meng alles zachtjes
- Verdeel de salade op borden en druppel de resterende vinaigrette om de salade heen
xx
beeld
recept
bewerkt van Saveurs magazine