..

Linguine con pesto genovese

aa

Ingredienten

250 gr. Linguine Filotea

1 aardappel

4 bosjes basilicum

2 teentjes knoflook

25 gr. geraspte Pecorino

25 gr. geraspte Parmigiano 

1 eetlepel gepelde pijnboompitten

extra vergine olijfolie

grof zout

 

Sssnel snel snel?

gebruik de pesto van 

Cascina san francesco

 

 

 

Filotea Linguine Con Pesto Genovese
PDF – 117,4 KB 748 downloads

Bereiding

Was de basilicumblaadjes en droog ze in een doek.

Schil de knoflook en verwijder het hart.

Plet alles in een vijzel samen met de pijnboompitten, voeg de olie

en een paar korrels grof zout toe.

Werk met draaiende bewegingen om de bladeren te scheuren .

Meng de  de Parmezaanse kaas en pecorino onder de pesto en

beuk nog een laatste keer.

Kook de linguine samen met de in blokjes gesneden aardappel in

ruim water met zout

Voeg net voor het afgieten 1 of 2 lepels kookwater bij de pesto .

Giet de pasta af en meng hem met de pesto

Leg de afgewerkte pasta op een bord en garneer het bord met enkele pijnboompitten en een blaadje basilicum 

 

Snell snel snel ?

Meng de gekookte pasta met Pesto van Cascina san Francesco

 

xx

beeld 

Filotea

recept

Filotea