..
Linguine con pesto genovese
aa
Ingredienten
250 gr. Linguine Filotea
1 aardappel
4 bosjes basilicum
2 teentjes knoflook
25 gr. geraspte Pecorino
25 gr. geraspte Parmigiano
1 eetlepel gepelde pijnboompitten
extra vergine olijfolie
grof zout
Sssnel snel snel?
gebruik de pesto van
Cascina san francesco
Bereiding
Was de basilicumblaadjes en droog ze in een doek.
Schil de knoflook en verwijder het hart.
Plet alles in een vijzel samen met de pijnboompitten, voeg de olie
en een paar korrels grof zout toe.
Werk met draaiende bewegingen om de bladeren te scheuren .
Meng de de Parmezaanse kaas en pecorino onder de pesto en
beuk nog een laatste keer.
Kook de linguine samen met de in blokjes gesneden aardappel in
ruim water met zout
Voeg net voor het afgieten 1 of 2 lepels kookwater bij de pesto .
Giet de pasta af en meng hem met de pesto
Leg de afgewerkte pasta op een bord en garneer het bord met enkele pijnboompitten en een blaadje basilicum
Snell snel snel ?
Meng de gekookte pasta met Pesto van Cascina san Francesco
xx
beeld
Filotea
recept
Filotea