..
Linguine aglio e prezzemolo a gli scampi
aa
Ingredienten
250 g Filotea Linguine met knoflook en peterselie
1 teen knoflook
5 eetlepels extra vierge olijfolie 12 scampi's
1/2 glas wijn
Zout
peper
1 eetlepel tomatenpuree
Bereiding
Parfumeer de olie met het gepelde teentje knoflook in een pan, op
laag vuur
Verwijder de look zodra hij bruin is
Leg de gewassen scampis in de hete olie en laat een paar minuten
kleuren
Haal de scampis uit de pan en pel 8 stuks ( 4 houden hun karkas )
Voeg vervolgens de in een half glas wijn opgeloste tomatenpuree
toe aan de pan met olie
Breng op smaak en laat 10 minuten koken op laag vuur
Voeg eventueel water toe
Kook de Linguine Knoflook en Peterselie in ruim water met zout
Giet de pasta af en voeg hem samen met de gepelde scampis toe
aan de saus
Maak een torentje met scampis en pasta en bedruip met de saus
Werk af met een ongepelde scampi
xx
beeld
Filotea
recept
Filotea