..

Linguine aglio e prezzemolo a gli scampi 

aa

Ingredienten

250 g Filotea Linguine met knoflook en peterselie

1 teen knoflook

5 eetlepels extra vierge olijfolie 12 scampi's

1/2 glas wijn 

Zout 

peper 

1 eetlepel tomatenpuree

 

 

Filotea Linguine Aglio E Prezzemolo Con Gli Scampi
PDF – 163,2 KB 652 downloads

Bereiding

Parfumeer de olie met het gepelde teentje knoflook in een pan, op

laag vuur

Verwijder de look zodra hij bruin is

Leg de gewassen scampis in de hete olie en laat een paar minuten

kleuren

Haal de scampis uit de pan en pel 8 stuks ( 4 houden hun karkas )

Voeg vervolgens de in een half glas wijn opgeloste tomatenpuree

toe aan de pan met olie 

Breng op smaak en laat 10 minuten koken op laag vuur 

Voeg eventueel water toe

Kook de Linguine Knoflook en Peterselie in ruim  water met zout

Giet de pasta af en voeg hem samen met de gepelde scampis toe

aan de saus

Maak een torentje met scampis en pasta en bedruip met de saus

Werk af met een ongepelde scampi

xx

beeld 

Filotea

recept

Filotea