..
Lasagna bolognaise
Ingredienten
15 Filotea lasagna vellen
500 g gemengd gehakt
2 uien
1 lookteen
oregano
tomaten puree
groenten bouillon
extra vierge olijfolie
20 gr bloem
200 ml melk
20 gr boter
nootmuskaat
mozzarella
Bereiding
snij de uien klein en stoof in olijfolie , voeg het gehakt toe en roer tot u rul gehakt krijgt , voeg nu de look en de tomaten puree toe , leng aan met groenten bouillon en voeg de oregano toe
Laat minstens 1 uur sudderen
Smelt de boter en roer langzaam de bloem onder de gesmolten boter , blijf roeren terwijl u de roux verhit , voeg nu langzaam de koude melk toe en blijf roeren met de klopper , breng op smaak met peper zout en muskaatnoot
wrijf uw ovenschaal in met olijfolie , begin nu met een laagje bolognaise , leg hierop de eerste laag lasagna , ga verder met een laag bechamel die u afdekt met een laag lasagna
Bouw uw laagjes verder in deze volgorde ( neem een niet te brede maar eerder hoge ovenschotel ) en eindig met een laagje bechamel
Dek af met de mozzarella en zet 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180°
xx
beeld
15gr
recept
Filotea