..

Lasagna bolognaise  

Ingredienten

15 Filotea lasagna vellen

500 g gemengd gehakt

2 uien 

1 lookteen 

oregano

tomaten puree

groenten bouillon 

extra vierge olijfolie 

20 gr bloem

200 ml melk

20 gr boter

nootmuskaat

mozzarella 

 

 

Filotea Lasagna Bolognaise
PDF – 193,1 KB 683 downloads

Bereiding

snij de uien klein en stoof in olijfolie , voeg het gehakt toe en roer tot u rul gehakt krijgt , voeg nu de look en de tomaten puree toe , leng aan met groenten bouillon en voeg de oregano toe

Laat minstens 1 uur sudderen

Smelt de boter en roer langzaam de bloem onder de gesmolten boter , blijf roeren terwijl u de roux verhit , voeg nu langzaam de koude melk toe en blijf roeren met de klopper , breng op smaak met peper zout en muskaatnoot

wrijf uw ovenschaal in met olijfolie , begin nu met een laagje bolognaise , leg hierop de eerste laag lasagna , ga verder met een laag bechamel die u afdekt met een laag lasagna

Bouw uw laagjes verder in deze volgorde ( neem een niet te brede maar eerder hoge ovenschotel ) en eindig met een laagje bechamel

Dek af met de mozzarella en zet 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180°

 

xx

beeld 

15gr

recept

Filotea