..
fettuccini al limone con vongole e fiore di zucca
aa
Ingredienten
250 gr citroen fettuccine
50 gr gesnipperde sjalotten
500 gr kokkels
15 courgettebloemen
8 el extra Virgine olijfolie
zout
peper
chili peper
Bereiding
Maak de verse kokkels enkele uren schoon in gezouten water (36gr zout op 1 liter water).
Vergeet niet om het water af en toe te verversen om het zand te verwijderen.
Verhit langzaam de olie met de gesnipperde sjalotten en chilipeper naar smaak.
Voeg de kokkels toe en dek de pan af met een deksel tot de kokkels opengaan.
Voeg als de kokkels open zijn de courgettebloemen toe en kook 1 minuut op laag vuur.
Kook de citroen fettuccine in ruim kokend water met zout, giet de
Eierpasta af
Laat de paste enkele minuten warmen bij de vongole.
Voeg zout en peper naar smaak toe, serveer
xx
beeld
Filotea
recept
Filotea