..

fettuccini al limone con vongole e fiore di zucca

aa

Ingredienten

250 gr citroen fettuccine

50 gr gesnipperde sjalotten

500 gr kokkels

15 courgettebloemen

8 el extra Virgine olijfolie

zout

peper

chili peper

 

 

Bereiding

Maak de verse kokkels enkele uren schoon in gezouten water (36gr zout op 1 liter water).

Vergeet niet om het water af en toe te verversen om het zand te verwijderen.

Verhit langzaam de olie met de gesnipperde sjalotten en chilipeper naar smaak.

Voeg de kokkels toe en dek de pan af met een deksel tot de kokkels opengaan.

Voeg als de kokkels open zijn de courgettebloemen toe en kook 1 minuut op laag vuur. 

Kook de citroen fettuccine in ruim kokend water met zout, giet de

Eierpasta af

Laat de paste enkele minuten warmen bij de vongole.

Voeg zout en peper naar smaak toe, serveer 

xx

beeld 

Filotea

recept

Filotea