..

Ceviche van zeetong met olijfolie 

aa

Ingredienten

400 g zeetong

250 g gekookte rode bieten

100 g gekookte gele bieten

3 gedroogde dadels

15 g pijnboompitten

5 cl Muraglia denocciolata

30 g geraspte parmezaan

Peper

Terres blanches fleur de sel Algarve

4 limoenen

Handvol verse koriander

1 chilipeper

5 cl wijnazijn 

Enkele druppels vissaus

Enkele blaadjes verse munt

100 g komkommer 

8 schijfjes venkel

100 g venkel

100 g aardappel

1 blaadje laurier

Pastis

5 cl sesamolie

5 cl sojasaus

3 cl zoetzure saus

Stukje gember (+- 1cm)

Teentje look

10-tal radijsjes

 

 

Ceviche Van Zeetong Met Denocciolata Olijfolie
PDF – 113,6 KB 822 downloads

Bereiding

Doe de rode bieten samen met de pijnboompitten, olijfolie, parmezaan, dadels, peper en zout in de blender en mix tot een gladde tapenade. Snijd de gele bieten in dunne plakjes en houd apart.

 

Meng het sap van 4 limoenen met de sushiazijn, een halve fijngesneden chilipeper, de fijngehakte koriander, de muntblaadjes en enkele druppels vissaus.

Maak enkele lange slierten van de komkommer met een spiraalsnijder en bewaar in ijswater tot het serveren.

Doe de resterende komkommer samen met 3 cl van de marinade in de blender en mix fijn.

 

Snijd de zeetong in dunne plakjes van 5 cm en besprenkel met de rest van de marinade.

 

Snijd de venkel in grove stukken en kook ze samen met de aardappel en het blaadje laurier. Verwijder het laurierblad en mix samen met een scheutje pastis tot een gladde puree. Kruid af met peper en zout en laat afkoelen.

 

Doe de sesamolie samen met de andere helft van de chilipeper, de gember, het teentje look, de sojasaus en de zoetzure saus in de blender en mix fijn.

 

Schik enkele plakjes gele biet op het bord. Leg vervolgens de gemarineerde zeetong samen met enkele dotjes bietentapenade en venkelpuree op het bord. Besprenkel met de sesamsaus en de komkommercoulis. Schik nadien enkele fijngesneden radijsjes samen met de opgerolde komkommer slierten tussen de zeetong. Werk af met wat blaadjes koriander.

 

xx

beeld 

lekkervanbijons.be

recept

Lambert