Dammann groene thee zakjes

Sencha Fukuyu


Type: Groene thee

Dominante smaak: Natuur

In Japan geniet men van de Sencha thee vanwege hun verfrissende smaak

Deze zomer oogst is licht bitter en heeft een volle groene smaak met een hint van vruchten. 

Gunpowder


Type: Groene thee

Dominante smaak: Natuur

De naam komt van de gelijkenis met de vorm van buskruit voor het kanon
Een levendige, licht bijtende thee en een prima dorstlesser

Groene jasmijn thee


Type: Groene thee

Dominante smaak: Floraal

Tijdens de productie mengt men groene thee met verse jasmijn, nadat de jasmijn aroma's zijn opgenomen verwijdert men de bloempjes.

De ideale thee bij Chinese keuken 

Miss Dammann


Type: Groene thee

Dominante smaak: kruidig

Vrolijk en pittig als een Parijse mademoiselle, de zakjes van Miss Dammann combineren groene thee en gember met de fruitige, pittige smaken van citroen en passievrucht. Een frisse en levendige thee.

Oriental


Type: Groene thee

Dominante smaak: Exotische vruchten

Chinese groene Sencha thee met smaken van passievrucht, perzik, bosaardbei en een decor van bloemblaadjes. Een gezonde thee met frisse fruit smaken.

Lekker bij het 4-uurtje

Soleil vert


Type: Groene thee

Dominante smaak: Citrus vruchten

Chinese groene thee met essentiële olie van bloedsinaasappelen en stukjes sinaasappelschil. Frisse fruitsmaak met net genoeg zuur.

De zon in een kop thee 

 

Over groene thee 


Groene thee van Dammann is van een uitzonderlijke kwaliteit.  De aankopen worden gedaan door specialisten die de plantages door en door kennen, zo heeft Dammann bijvoorbeeld een eigen perceel in Darjeeling. Ieder lot groene thee ondergaat een grondige controle bij aankomst. Ervaren tea-blenders controleren de kwaliteit van uw Gunpowder thee en de beroemde Sencha, terwijl de aroma-deskundigen alles in het werk stellen om u de fijnste groene Jasmijn thee op de markt aan te bieden, zij maken ook de pittige Miss Dammann. Naargelang het doel gebruikt Dammann essentiële olie voor de Soleil vert, gedroogde kruiden in de Mille Collines, of natuurlijke aroma's in de Oriental en zwarte thee met rode vruchten. Dammann groene thee zakjes (de door Dammann Frères ontwikkelde sachets Cristal®) bevatten theeblaadjes van dezelfde kwaliteit als losse thee. Een regelmatige dosis groene thee kan uw gezondheid helpen omdat groene thee catéchines en antioxidanten bevat en bij de aanvoer van deze gezonde helpers drinkt u uw dagelijks aanbevolen hoeveelheid water. Voor de productie van groene thee thee vertrekt men van het blad van de Camelia Sinensis, tijdens de bewerking zal men het theeblad stomen of wokken om de oxidatie te stoppen en zo de groene kleur the behouden.